Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Czas gotowania:
15 min.
15 min.
Całkowity czas:
25 min.
25 min.
Danie ciepłe dobre na wieczór z pieczywem.
Składniki:
- 1 cebula
- 1 l. soku pomidorowego
- kostka rosołowa
- 1 margaryna
- 50-70 dkg parówek
- 0,5 szkl. śmietany
- 1 kopiasta szklanka mąki
Przygotowanie:
1Cebule zetrzeć na drobno, dodać sok, kostkę rosołową i margarynę.
2Parówki pokroić na plasterki.
3Sok zagotować, dodać parówki, jeszcze całość zagotować.
4Śmietanę wymieszać z mąką, wlać do sosu i zagotować.
5Do smaku: sól, cukier, pieprz, papryka słodka.
6Smacznego 🙂
Porcja dla:
2 osób