Czas przygotowania:
05 min.
05 min.
Czas gotowania:
15 min.
15 min.
Całkowity czas:
20 min.
20 min.
Pyszny, bogaty w smaku sos z sera gorgonzola, który poprawi smak każdej potrawy. Pasuje do makaronu i do warzyw.
Składniki:
- 3 łyżki masła
- 3 łyżki mąki pszennej
- 3 szklanki mleka
- 1/3 szklanki pokruszonego sera gorgonzola
- 1/4 łyżeczki soli
- 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu
Przygotowanie:
1W rondelku stopić masło na średnim ogniu. Mieszając, dodać mąkę, a następnie mleko. Gdy zacznie gęstnieć, dodać ser.
2Gotować, aż ser się rozpuści, a sos osiągnie pożądaną konsystencję. Doprawić solą i pieprzem.
Porcja dla:
8 osób