Czas przygotowania:
15 min.
15 min.
Czas gotowania:
45 min.
45 min.
Całkowity czas:
120 min.
120 min.
Smaczne, szybkie i tanie danie podawane na gorąco z chlebem lub ziemniakami.
Składniki:
- 1 kg kiszonej kapusty
- 10 ziarenek ziela angielskiego
- 5 liści laurowych
- pieprz, maggi, wegetta do smaku
- 1 duża marchewka
Przygotowanie:
1Kapustę wypłukać, lekko odsączyć. Jeżeli jest zbyt kwaśna, należy zagotować w wodzie, po czym kwaśny wywar odlać.
2Do garnka z odgotowaną kapustą dodać szklankę wody, 2 łyżki oleju, ziele angielskie, liść laurowy, pozostałe przyprawy i startą na grubych oczkach marchewkę. Gotować na małym ogniu.
3Na patelni podsmażyć na oleju pokrojoną w kostkę kiełbasę, pieczarki i cebulę. Dodać do gotującej się kapusty. Wszystko razem dokładnie pomieszać i gotować do chwili aż kapusta będzie miękka. Na koniec doprawić do smaku.
Porcja dla:
6 osób