Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Czas gotowania:
120 min.
120 min.
Całkowity czas:
130 min.
130 min.
Mąki użyte do tego chleba są nieco… orientalne, ale można je dostać w sklepach ze zdrową żywnością lub online. Chleb ładnie wyrasta i jest wspaniały!
Składniki:
- 3 jajka, dobrze roztrzepane z 4 łyżkami wody
- 2 łyżki cukru
- 3 łyżki oleju roślinnego
- 1 łyżka syropu z agawy
- 1/2 łyżki octu ryżowego
- 300 ml ciepłej wody
- 200 g mąki z sorgo
Przygotowanie:
1Cukier i roztrzepane jajka wymieszać z resztą mokrych składników. Wlać do miski automatu do chleba. Następnie dosypać wszystkie suche składniki i na koniec dodać drożdże.
2Włączyć program 2-godzinny, najlepiej jeśli jest dostępny program „chleb bezglutenowy”.
Porcja dla:
1 osoby