Czas przygotowania:
10 min.
Czas gotowania:
120 min.
Całkowity czas:
130 min.

Mąki użyte do tego chleba są nieco… orientalne, ale można je dostać w sklepach ze zdrową żywnością lub online. Chleb ładnie wyrasta i jest wspaniały!

Składniki:

  • 3 jajka, dobrze roztrzepane z 4 łyżkami wody
  • 2 łyżki cukru
  • 3 łyżki oleju roślinnego
  • 1 łyżka syropu z agawy
  • 1/2 łyżki octu ryżowego
  • 300 ml ciepłej wody
  • 200 g mąki z sorgo

Przygotowanie:

1Cukier i roztrzepane jajka wymieszać z resztą mokrych składników. Wlać do miski automatu do chleba. Następnie dosypać wszystkie suche składniki i na koniec dodać drożdże.

2Włączyć program 2-godzinny, najlepiej jeśli jest dostępny program „chleb bezglutenowy”.

Porcja dla:

1 osoby