Czas przygotowania:
20 min.
20 min.
Całkowity czas:
20 min.
20 min.
Smaczna i atrakcyjnie wyglądająca przystawka na każdą okazję. Można podawać ją z wędzoną szynką lub łososiem, doprawić papryczką chili lub czosnkiem.
Składniki:
- 1 ogórek wąż (szklarniowy)
- 1 opakowanie (150 g) serka śmietankowego
- 1 łyżka posiekanego koperku
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
1Ogórka umyć, osuszyć i pokroić na około 2 cm plastry. Miąższ wydrążyć łyżeczką tak, aby powstały pierścienie.
2Miąższ posiekać i wymieszać z serkiem, koperkiem i pietruszką. Doprawić solą i pieprzem, wymieszać.
3Do środka każdego pierścienia nałożyć farsz, udekorować plasterkami rzodkiewki, papryczki i szynki lub łososia. Na wierzchu ułożyć piórko koperku. Podawać.
Porcja dla:
6 osób