Czas przygotowania:
20 min.
Całkowity czas:
20 min.

Smaczna i atrakcyjnie wyglądająca przystawka na każdą okazję. Można podawać ją z wędzoną szynką lub łososiem, doprawić papryczką chili lub czosnkiem.

Składniki:

  • 1 ogórek wąż (szklarniowy)
  • 1 opakowanie (150 g) serka śmietankowego
  • 1 łyżka posiekanego koperku
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

1Ogórka umyć, osuszyć i pokroić na około 2 cm plastry. Miąższ wydrążyć łyżeczką tak, aby powstały pierścienie.

2Miąższ posiekać i wymieszać z serkiem, koperkiem i pietruszką. Doprawić solą i pieprzem, wymieszać.

3Do środka każdego pierścienia nałożyć farsz, udekorować plasterkami rzodkiewki, papryczki i szynki lub łososia. Na wierzchu ułożyć piórko koperku. Podawać.

Porcja dla:

6 osób