Czas przygotowania:
05 min.
Czas gotowania:
20 min.
Całkowity czas:
25 min.

Niebanalna przystawka lub dodatek do głównego dania. Słodki smak spodoba się także najmłodszym biesiadnikom.

Składniki:

  • 6 korzeni pietruszki
  • 3 łyżki masła
  • 1 łyżeczka miodu
  • 1 łyżka posiekanego koperku
  • 1 łyżeczka papryki
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

1Pietruszki umyć, obrać i rozciąć wzdłuż na połówki. Ułożyć na foli aluminiowej lub tacce do grillowania. Posolić lekko i posypać pieprzem.

2Masło roztopić w garnuszku, dodać łyżeczkę miodu, łyżkę papryki i posiekany koperek. Polać tą mieszanką pietruszki.

3Piec pietruszki ok. 15-20 minut, do zarumienienia.

Porcja dla:

4 osób