Czas przygotowania:
05 min.
05 min.
Czas gotowania:
20 min.
20 min.
Całkowity czas:
25 min.
25 min.
Niebanalna przystawka lub dodatek do głównego dania. Słodki smak spodoba się także najmłodszym biesiadnikom.
Składniki:
- 6 korzeni pietruszki
- 3 łyżki masła
- 1 łyżeczka miodu
- 1 łyżka posiekanego koperku
- 1 łyżeczka papryki
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
1Pietruszki umyć, obrać i rozciąć wzdłuż na połówki. Ułożyć na foli aluminiowej lub tacce do grillowania. Posolić lekko i posypać pieprzem.
2Masło roztopić w garnuszku, dodać łyżeczkę miodu, łyżkę papryki i posiekany koperek. Polać tą mieszanką pietruszki.
3Piec pietruszki ok. 15-20 minut, do zarumienienia.
Porcja dla:
4 osób