Czas przygotowania:
05 min.
05 min.
Czas gotowania:
10 min.
10 min.
Całkowity czas:
75 min.
75 min.
Szukasz przepisu na wegetariańskie danie z grilla? Pieczarki portobello to doskonały wybór! Mięsiste grzyby smakują wspaniale podawane na chrupiącym chlebie. Na wierzchu można roztopić trochę sera i podawać z rukolą. Zobaczcie nasz film video z tym przepisem!
Składniki:
- 3 pieczarki portobello
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- 1/2 cebuli, posiekanej
- 4 ząbki czosnku, wyciśnięte przez praskę
- 4 łyżki octu balsamicznego
- 1 gałązka rozmarynu (opcjonalnie)
Przygotowanie:
1Grzyby oczyścić i usunąć nóżki. Kapelusze ułożyć na talerzu blaszkami do góry.
2W miseczce wymieszać oliwę z cebulą, czosnkiem, octem i rozmarynem. Polać marynatą pieczarki i odstawić na godzinę.
3Rozgrzać grill do średniej temperatury. Grillować pieczarki przez 10 minut, często odwracając. Natychmiast podawać.
Porcja dla:
3 osób