Czas przygotowania:
05 min.
Czas gotowania:
10 min.
Całkowity czas:
75 min.

Szukasz przepisu na wegetariańskie danie z grilla? Pieczarki portobello to doskonały wybór! Mięsiste grzyby smakują wspaniale podawane na chrupiącym chlebie. Na wierzchu można roztopić trochę sera i podawać z rukolą. Zobaczcie nasz film video z tym przepisem!

Składniki:

  • 3 pieczarki portobello
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 1/2 cebuli, posiekanej
  • 4 ząbki czosnku, wyciśnięte przez praskę
  • 4 łyżki octu balsamicznego
  • 1 gałązka rozmarynu (opcjonalnie)

Przygotowanie:

1Grzyby oczyścić i usunąć nóżki. Kapelusze ułożyć na talerzu blaszkami do góry.

2W miseczce wymieszać oliwę z cebulą, czosnkiem, octem i rozmarynem. Polać marynatą pieczarki i odstawić na godzinę.

3Rozgrzać grill do średniej temperatury. Grillować pieczarki przez 10 minut, często odwracając. Natychmiast podawać.

Porcja dla:

3 osób