Czas przygotowania:
20 min.
Całkowity czas:
20 min.

Bardzo smaczne, łatwe do przygotowania i cieszące oko jajka na przystawkę. Awokado powinno być dojrzałe aby farsz wyszedł gładki.

Składniki:

  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 szalotka
  • 1 dojrzałe awokado
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 1 łyżka majonezu
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

1Jajka przekroić na pół. Wyjąć delikatnie żółtko, aby nie uszkodzić białka. Żółtka posiekać i włożyć do miseczki.

2Czosnek i szalotkę posiekać, dodać do żółtek.

3Awokado przekroić na pół, usunąć pestkę, wydrążyć miąższ, skropić sokiem z cytryny. Dodać do żółtek, wymieszać razem z majonezem i szczypiorkiem na jednolitą masę. Doprawić solą i pieprzem.

4Farsz nakładać do białek. Smacznego!

Porcja dla:

4 osób