Czas przygotowania:
20 min.
20 min.
Całkowity czas:
20 min.
20 min.
Bardzo smaczne, łatwe do przygotowania i cieszące oko jajka na przystawkę. Awokado powinno być dojrzałe aby farsz wyszedł gładki.
Składniki:
- 4 jajka ugotowane na twardo
- 1 ząbek czosnku
- 1 szalotka
- 1 dojrzałe awokado
- 2 łyżki soku z cytryny
- 1 łyżka majonezu
- 2 łyżki posiekanego szczypiorku
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
1Jajka przekroić na pół. Wyjąć delikatnie żółtko, aby nie uszkodzić białka. Żółtka posiekać i włożyć do miseczki.
2Czosnek i szalotkę posiekać, dodać do żółtek.
3Awokado przekroić na pół, usunąć pestkę, wydrążyć miąższ, skropić sokiem z cytryny. Dodać do żółtek, wymieszać razem z majonezem i szczypiorkiem na jednolitą masę. Doprawić solą i pieprzem.
4Farsz nakładać do białek. Smacznego!
Porcja dla:
4 osób