Czas przygotowania:
05 min.
05 min.
Czas gotowania:
10 min.
10 min.
Całkowity czas:
15 min.
15 min.
Prosty przepis na zielone szparagi – smażone na maśle z czosnkiem. Są pyszne! Szybko się je robi, bo zielonych szparagów nie trzeba przedtem obierać.
Składniki:
- 45 g masła (3 łyżki)
- 3 ząbki czosnku, posiekane
- 1 pęczek zielonych szparagów
Przygotowanie:
1Na patelni, na średnim ogniu stopić 3 łyżki masła. Dodać czosnek i szparagi.
2Przykryć i smażyć przez 10 minut, aż zmiękną, ale będą nadal jędrne. Od czasu do czasu przemieszać.
3Jeśli lubisz bardzo miękkie szparagi, możesz zmniejszyć ogień i smażyć je przez dodatkowe 10 minut.
Porcja dla:
4 osób