Czas przygotowania:
15 min.
15 min.
Czas gotowania:
07 min.
07 min.
Całkowity czas:
22 min.
22 min.
Nie każdemu smak i zapach sera pleśniowego odpowiada, ale dla wielbicieli polecam szybką przystawkę w połączeniu z jajkiem. Prawdziwy smakołyk na śniadanie wielkanocne.
Składniki:
- 5 jajek
- 3 łyżki masła
- 2 łyżki majonezu
- 150 g sera pleśniowego (np. Lazur)
- sól i pieprz do smaku
- garść świeżych kiełków rzodkiewki (lub innych)
Przygotowanie:
1Jajka ugotować na twardo, wystudzić, przeciąć na pół. Wyjąć żółtka.
2Żółtka wymieszać z serem pleśniowym, masłem, majonezem, dodać przyprawy do smaku.
3Uzyskaną masę nałożyć do ugotowanych białek. Posypać z wierzchu kiełkami.
Porcja dla:
5 osób