Czas przygotowania:
15 min.
Czas gotowania:
07 min.
Całkowity czas:
22 min.

Nie każdemu smak i zapach sera pleśniowego odpowiada, ale dla wielbicieli polecam szybką przystawkę w połączeniu z jajkiem. Prawdziwy smakołyk na śniadanie wielkanocne.

Składniki:

  • 5 jajek
  • 3 łyżki masła
  • 2 łyżki majonezu
  • 150 g sera pleśniowego (np. Lazur)
  • sól i pieprz do smaku
  • garść świeżych kiełków rzodkiewki (lub innych)

Przygotowanie:

1Jajka ugotować na twardo, wystudzić, przeciąć na pół. Wyjąć żółtka.

2Żółtka wymieszać z serem pleśniowym, masłem, majonezem, dodać przyprawy do smaku.

3Uzyskaną masę nałożyć do ugotowanych białek. Posypać z wierzchu kiełkami.

Porcja dla:

5 osób