Czas przygotowania:
10 min.
Czas gotowania:
10 min.
Całkowity czas:
20 min.

Czy jest coś lepszego na poimprezowe śnadanie od jajecznicy na szynce z cebulką i papryką? I od razu ogarnia nas przypływ energii!

Składniki:

  • 4 łyżki masła
  • 1/2 fioletowej cebuli, posiekanej
  • 200 g szynki, pokrojonej w kostkę
  • 1/2 czerwonej papryki, pokrojonej w kostkę
  • 1/2 żółtej papryki, pokrojonej w kostkę
  • sól i pieprz do smaku
  • 6 jajek, roztrzepanych

Przygotowanie:

1Na dużej patelni roztopić masło, zeszklić cebulę. Dodać pokrojoną szynkę i paprykę, podsmażać przez 5 minut. Zalać jajkami, wymieszać i smażyć do uzyskania pożądanej konsystencji. Doprawić solą i pieprzem.

Porcja dla:

4 osób