Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Czas gotowania:
10 min.
10 min.
Całkowity czas:
20 min.
20 min.
Czy jest coś lepszego na poimprezowe śnadanie od jajecznicy na szynce z cebulką i papryką? I od razu ogarnia nas przypływ energii!
Składniki:
- 4 łyżki masła
- 1/2 fioletowej cebuli, posiekanej
- 200 g szynki, pokrojonej w kostkę
- 1/2 czerwonej papryki, pokrojonej w kostkę
- 1/2 żółtej papryki, pokrojonej w kostkę
- sól i pieprz do smaku
- 6 jajek, roztrzepanych
Przygotowanie:
1Na dużej patelni roztopić masło, zeszklić cebulę. Dodać pokrojoną szynkę i paprykę, podsmażać przez 5 minut. Zalać jajkami, wymieszać i smażyć do uzyskania pożądanej konsystencji. Doprawić solą i pieprzem.
Porcja dla:
4 osób