Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Czas gotowania:
20 min.
20 min.
Całkowity czas:
30 min.
30 min.
Zaskakująco pyszna kombinacja mięsa i sera idealna na satysfakcjonującą kolację lub weekendowy lunch. Mięso najlepiej ugotować wcześniej, można wykorzystać pieczeń, która nam została z poprzedniego obiadu.
Składniki:
- 1 polędwica wołowa, ugotowana i pokrojona w plastry
- 1 łyżeczka oliwy z oliwek extra virgin
- 1 łyżka kaparów
- 25 g pomidorków koktajlowych, przepołowionych
- 50 g świeżej ricotty
- 1 bochenek pełnoziarnistego chleba
- 1 główka sałaty lodowej
- 1 łyżeczka octu balsamicznego
Przygotowanie:
1Na patelni rozgrzać oliwę, dodać wołowinę i kapary. Smażyć przez kilka minut na dużym ogniu. Dodać pomidory i smażyć przez kolejne 2-3 minuty. Dodać ser i wymieszać.
2Chleb stostować. Na połowie kromek ułożyć liście sałaty, plastry mięsa z serem i pomidorami, skropić octem i przykryć pustymi kromkami. Podawać na ciepło.
Porcja dla:
6 osób