Czas przygotowania:
10 min.
Czas gotowania:
45 min.
Całkowity czas:
55 min.

Uwielbiam kombinację mięsa i kaparów. Po raz pierwszy spróbowałam go w małej bawarskiej wiosce. Od tamtej pory to jeden z moich ulubionych przepisów.

Składniki:

  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 szklanka mleka
  • 1 jajko
  • 2 kromki chleba, pokruszone

Przygotowanie:

1Rozgrzać piekarnik do temperatury 200 stopni C.

2Cebulę i czosnek pokroić na kawałki.

3Mleko zmiksować z jajkiem. Dodać cebulę i czosnek. Dodać chleb i wymieszać.

4Mięso wieprzowe zmieszać z wołowym i wymieszać z masą mleczno-cebulową. Dodać kminek, kapary, sól i pieprz, wymieszać.

5Masę przełożyć do keksówki. Piec przez 40-45 minut. Odstawić w foremce, aby klops wchłonął wszystkie soki kiedy będzie stygł.

Porcja dla:

10 osób