Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Czas gotowania:
45 min.
45 min.
Całkowity czas:
55 min.
55 min.
Uwielbiam kombinację mięsa i kaparów. Po raz pierwszy spróbowałam go w małej bawarskiej wiosce. Od tamtej pory to jeden z moich ulubionych przepisów.
Składniki:
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 1 szklanka mleka
- 1 jajko
- 2 kromki chleba, pokruszone
Przygotowanie:
1Rozgrzać piekarnik do temperatury 200 stopni C.
2Cebulę i czosnek pokroić na kawałki.
3Mleko zmiksować z jajkiem. Dodać cebulę i czosnek. Dodać chleb i wymieszać.
4Mięso wieprzowe zmieszać z wołowym i wymieszać z masą mleczno-cebulową. Dodać kminek, kapary, sól i pieprz, wymieszać.
5Masę przełożyć do keksówki. Piec przez 40-45 minut. Odstawić w foremce, aby klops wchłonął wszystkie soki kiedy będzie stygł.
Porcja dla:
10 osób