Czas przygotowania:
10 min.
Czas gotowania:
30 min.
Całkowity czas:
40 min.

Pysznie aromatyczne i egzotyczne danie rodem z Indii – sycące i zdrowe! Zamiast komosy ryżowej (quinoa) można użyć kaszki bulgur, a ser paneer zastąpić tofu.

Składniki:

  • 1 szklanka komosy ryżowej
  • 2 szklanki wody
  • 200 g sera paneer, pokrojonego w kostkę
  • 2 brzoskwinie, pokrojone w kliny
  • 1 łyżeczka curry
  • sól i pieprz do smaku
  • olej do smażenia

Przygotowanie:

1Komosę opłukać pod bieżącą wodą. Włożyć do rondelka i zalać wodą. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i gotować przez 15 minut.

2Na patelni rozgrzać olej i zrumienić ser. Dodać brzoskwinie i curry, smażyć przez minutę.

3Dodać komosę ryżową, dokładnie wymieszać i smażyć jeszcze przez 1-2 minuty.

Porcja dla:

4 osób