Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Czas gotowania:
30 min.
30 min.
Całkowity czas:
40 min.
40 min.
Pysznie aromatyczne i egzotyczne danie rodem z Indii – sycące i zdrowe! Zamiast komosy ryżowej (quinoa) można użyć kaszki bulgur, a ser paneer zastąpić tofu.
Składniki:
- 1 szklanka komosy ryżowej
- 2 szklanki wody
- 200 g sera paneer, pokrojonego w kostkę
- 2 brzoskwinie, pokrojone w kliny
- 1 łyżeczka curry
- sól i pieprz do smaku
- olej do smażenia
Przygotowanie:
1Komosę opłukać pod bieżącą wodą. Włożyć do rondelka i zalać wodą. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i gotować przez 15 minut.
2Na patelni rozgrzać olej i zrumienić ser. Dodać brzoskwinie i curry, smażyć przez minutę.
3Dodać komosę ryżową, dokładnie wymieszać i smażyć jeszcze przez 1-2 minuty.
Porcja dla:
4 osób