Czas przygotowania:
10 min.
Czas gotowania:
15 min.
Całkowity czas:
85 min.

Parmezan dodaje doskonałego smaku tym krakersom, które samodzielnie upieczecie z zaledwie 3 składników. Dobrze się przechowują w szczelnej puszce.

Składniki:

  • 180 g masła
  • 180 g startego parmezanu
  • 250 g mąki pszennej

Przygotowanie:

1Rozgrzać piekarnik do 180 C.

2W misce, w mikrofalówce stopić masło, podgrzewając je przez 15 sekund. Dodać pozostałe składniki i wymieszać. Wstawić do lodówki na 1 godzinę.

3Wyłożyć ciasto na arkusz papieru do pieczenia i przykryć drugim arkuszem. Rozwałkować ciasto do grubości 2 mm. Wykroić okrągłe kształty wykrawaczką do ciastek lub szklanką.

4Ułożyć na blasze i piec przez 15 minut, aż będą złocistobrązowe.

Porcja dla:

20 osób