Czas przygotowania:
20 min.
20 min.
Czas gotowania:
30 min.
30 min.
Całkowity czas:
50 min.
50 min.
Czerwona papryka z bakłażanem, serem i orzechami. Można ją podać na obiad albo nawet na imprezę, jako przekąskę.
Składniki:
- 4 czerwone papryki
- 1 cebula, posiekana
- 3 bakłażany, pokrojone w kostkę
- 4 łyżki oleju
- 100 g sera żółtego, startego
- 2 ząbki czosnku, posiekane
- 1/2 szklanki posiekanych orzechów
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
1Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 stopni C. Papryki przekroić wzdłuż na pół, usunąć gniazda nasienne.
2Na patelni rozgrzać olej i zrumienić cebulę z bakłażanem. Kiedy bakłażan będzie miękki, rozgnieść go widelcem.
3Bakłażana wymieszać z orzechami, serem i czosnkiem. Doprawić solą i pieprzem.
4Farszem z bakłażana nadziać papryki. Ułożyć na blaszce i piec przez 30 minut.
Porcja dla:
4 osób