Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Czas gotowania:
15 min.
15 min.
Całkowity czas:
25 min.
25 min.
Smakowicie proste danie z krewetkami w roli głównej. Wystarczy usmażyć je z odrobiną czosnku, chili i białego wina. Pycha!
Składniki:
- 450 g krewetek
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 2-3 ząbki czosnku, posiekane
- 1 szczypta chili w płatkach
- 60 ml białego wina
- sól do smaku
- 1 pęczek natki pietruszki, posiekanej
Przygotowanie:
1Krewetki umyć ale ich nie obierać.
2Na patelni rozgrzać oliwę, dodać czosnek i chili, smażyć przez 2 minuty. Dodać krewetki i smażyć na dużym ogniu przez 4-5 minut, w międzyczasie przewrócić raz na drugą stronę. Dodać wino i gotować przez minutę. Doprawić solą.
3Przełożyć na półmisek i posypać pietruszką. Od razu podawać.
Porcja dla:
4 osób