Czas przygotowania:
05 min.
05 min.
Czas gotowania:
05 min.
05 min.
Całkowity czas:
70 min.
70 min.
Świetny pomysł na lemoniadę. Można zamrozić część lemoniady w kostki lodu, aby później je dodać do lemoniady. W ten sposób nie rozwodnimy napoju wodnymi kostkami z lodu.
Składniki:
- 3 szkl. cukru
- 4 l wody
- 14 plasterków świeżego imbiru
- 4 szkl. świeżego soku z cytryny
- 2 cytryny
Przygotowanie:
1W 8-litrowym rondlu połączyć wodę z cukrem i imbirem. Doprowadzić do wrzenia mieszając od czasu do czasu. Zdjąć z ognia.
2Wmieszać sok z cytryny. Odstawić na 15 minut. Wyjąć imbir i wstawić lemoniadę do lodówki na 1 godzinę.
3Podawać z lodem i plasterkami cytryny.
Porcja dla:
20 osób