Czas przygotowania:
15 min.
Całkowity czas:
15 min.

Fantastyczna przystawka na przyjęcie z okazji Halloween. Łatwe do przygotowania, więc dzieci z powodzeniem mogą asystować. Zamiast mięsa kraba z puszki można użyć paluszków krabowych surimi.

Składniki:

  • 2 małe puszki mięsa z kraba
  • 150 g serka śmietankowego
  • sól i pieprz do smaku
  • 12 okrągłych krakersów
  • kilka czarnych oliwek (na oczy)
  • 1 mała marchewka (dziób)
  • kilka korniszonów (na uszy)

Przygotowanie:

1Mięso z kraba posiekać i wymieszać z serkiem. Doprawić solą i pieprzem. Przełożyć do plastikowego woreczka, odciąć jeden róg i wyciskać masę na krakersy.

2Oliwki pokroić w plasterki, a marchewkę i korniszony na trójkąty.

3Na każdym krakersie układać po 2 plasterki oliwki jako oczy, na środku kawałek marchewki jako dziób, a po bokach dwa trójkąty z korniszonów jako uszy. Podawać od razu, w przeciwym razie krakersy zawilgną.

Porcja dla:

12 osób