Czas przygotowania:
15 min.
15 min.
Całkowity czas:
15 min.
15 min.
Fantastyczna przystawka na przyjęcie z okazji Halloween. Łatwe do przygotowania, więc dzieci z powodzeniem mogą asystować. Zamiast mięsa kraba z puszki można użyć paluszków krabowych surimi.
Składniki:
- 2 małe puszki mięsa z kraba
- 150 g serka śmietankowego
- sól i pieprz do smaku
- 12 okrągłych krakersów
- kilka czarnych oliwek (na oczy)
- 1 mała marchewka (dziób)
- kilka korniszonów (na uszy)
Przygotowanie:
1Mięso z kraba posiekać i wymieszać z serkiem. Doprawić solą i pieprzem. Przełożyć do plastikowego woreczka, odciąć jeden róg i wyciskać masę na krakersy.
2Oliwki pokroić w plasterki, a marchewkę i korniszony na trójkąty.
3Na każdym krakersie układać po 2 plasterki oliwki jako oczy, na środku kawałek marchewki jako dziób, a po bokach dwa trójkąty z korniszonów jako uszy. Podawać od razu, w przeciwym razie krakersy zawilgną.
Porcja dla:
12 osób