Czas przygotowania:
15 min.
15 min.
Całkowity czas:
75 min.
75 min.
Masło ziołowe ze świeżymi ziołami i granulowanym czosnkiem, które doda Twoim daniom ekstra smaku! Polecam smarować nim kurczaka przed pieczeniem, grzanki na grillu, steki i pieczone ziemniaki.
Składniki:
- 2 łodyżki świeżego rozmarynu
- 2 łodyżki świeżego tymianku
- 125 g miękkiego masła
- 1 łyżka soli
- 1 łyżeczka granulowanego czosnku
- 1 łyżeczka pieprzu
Przygotowanie:
1Z łodyżek rozmarynu i tymianku pozrywać listki. Posiekać je lub zostawić tak, jak są.
2Wymieszać masło z listkami rozmarynu i tymianku, z solą, czosnkiem i pieprzem. Mieszać rękami lub za pomocą miksera, aż wszystko się połączy.
3Na desce rozłożyć arkusz papieru do pieczenia (najlepiej woskowanego), nałożyć na niego masło i zawinąć papier, tworząc z masła wałek. Włożyć od lodówki aby stężało.
4Przed użyciem pokroić masło w plastry.
Porcja dla:
1 osoby