Czas przygotowania:
10 min.
Całkowity czas:
10 min.

Ten przepis jest trochę inny od klasycznej hiszpańskiej sangrii, ale wciąż jest wspaniały!

Składniki:

  • 750 ml czerwonego wina
  • 1 l gazowanego napoju cytrusowego
  • 1 pomarańcza, pokrojona na kawałki wielkości kęsa
  • 2 limonki, pokrojone na kawałki wielkości kęsa
  • 1 szkl. świeżego ananasa, obranego i posiekanego
  • 1 szkl. czereśni, wyrylowanych i przekrojonych na pół

Przygotowanie:

1Umieścić owoce w misce lub dzbanku na poncz. Warto rozgnieść owoce cytrusowe, aby dodać więcej smaku.

2Wlać wino. Napój cytrusowy należy wlewać powoli, aby sprawdzić co jakiś czas czy jest już odpowiednia jego ilość (nie chemy za bardzo rozcieńczyć wina).

Porcja dla:

8 osób