Czas przygotowania:
20 min.
Czas gotowania:
40 min.
Całkowity czas:
90 min.

Nie przepadasz za gotowaną rybą? Że niby mdła? W tym przepisie jest naprawdę pyszna – jajka, papryka, korniszony, skosztuj!

Składniki:

  • 1 pęczek włoszczyzny
  • 1 cebula
  • 1 liść laurowy
  • 3 ziarenka pieprzu
  • 3 ziarna ziela angielskiego
  • 2 goździki
  • 500 g filetów z ryby morskiej

Przygotowanie:

1Z włoszczyzny, cebuli i przypraw ugotować wywar. Przecedzić i zalać filety rybne. Gotować przez około 20 minut.

2Rybę delikatnie wyjąć łyżką cedzakową i pokroić w średnią kostkę.

3Jajka pokroić w ćwiartki. Pieczarki pokroić w cienkie plasterki i sparzyć wrzątkiem. Paprykę i ogórka pokroić w paseczki.

4Wszystkie składniki przełożyć do salaterki, dodać rybę, doprawić solą i pieprzem i delikatnie wymieszać z majonezem. Udekorować plasterkami cytryny i posypać natką pietruszki. Wstawić do lodówki na 30 minut.

Porcja dla:

6 osób