Czas przygotowania:
20 min.
20 min.
Czas gotowania:
40 min.
40 min.
Całkowity czas:
90 min.
90 min.
Nie przepadasz za gotowaną rybą? Że niby mdła? W tym przepisie jest naprawdę pyszna – jajka, papryka, korniszony, skosztuj!
Składniki:
- 1 pęczek włoszczyzny
- 1 cebula
- 1 liść laurowy
- 3 ziarenka pieprzu
- 3 ziarna ziela angielskiego
- 2 goździki
- 500 g filetów z ryby morskiej
Przygotowanie:
1Z włoszczyzny, cebuli i przypraw ugotować wywar. Przecedzić i zalać filety rybne. Gotować przez około 20 minut.
2Rybę delikatnie wyjąć łyżką cedzakową i pokroić w średnią kostkę.
3Jajka pokroić w ćwiartki. Pieczarki pokroić w cienkie plasterki i sparzyć wrzątkiem. Paprykę i ogórka pokroić w paseczki.
4Wszystkie składniki przełożyć do salaterki, dodać rybę, doprawić solą i pieprzem i delikatnie wymieszać z majonezem. Udekorować plasterkami cytryny i posypać natką pietruszki. Wstawić do lodówki na 30 minut.
Porcja dla:
6 osób