Czas przygotowania:
10 min.
Całkowity czas:
490 min.

Kiwi, brzoskwinie i ogórek łagodzą ostrość papryczki jalapeno w tym pysznym dodatku do grillowanego kurczaka. Brzoskwinie można zastąpić nektarynkami albo morelami.

Składniki:

  • 1/2 szklanki pokrojonego w kostkę kiwi
  • 3/4 szklanki pokrojonej w kostkę brzoskwini
  • 1 papryczka jalapeno, wydrążona z pestek i posiekana
  • 1/2 szklanki posiekanego ogórka
  • 1/4 szklanki pokrojonej w kostkę cebuli
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

1W dużej szklanej misce wymieszać kiwi z brzoskwiniami, papryczkami chili, ogórkiem, cebulą i sokiem z cytryny.

2Doprawić solą i pieprzem, dobrze wymieszać. Przykryć i wstawić do lodówki na noc.

Porcja dla:

4 osób