Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Całkowity czas:
490 min.
490 min.
Kiwi, brzoskwinie i ogórek łagodzą ostrość papryczki jalapeno w tym pysznym dodatku do grillowanego kurczaka. Brzoskwinie można zastąpić nektarynkami albo morelami.
Składniki:
- 1/2 szklanki pokrojonego w kostkę kiwi
- 3/4 szklanki pokrojonej w kostkę brzoskwini
- 1 papryczka jalapeno, wydrążona z pestek i posiekana
- 1/2 szklanki posiekanego ogórka
- 1/4 szklanki pokrojonej w kostkę cebuli
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
1W dużej szklanej misce wymieszać kiwi z brzoskwiniami, papryczkami chili, ogórkiem, cebulą i sokiem z cytryny.
2Doprawić solą i pieprzem, dobrze wymieszać. Przykryć i wstawić do lodówki na noc.
Porcja dla:
4 osób