Czas przygotowania:
05 min.
05 min.
Czas gotowania:
20 min.
20 min.
Całkowity czas:
25 min.
25 min.
Komosa ryżowa to doskonała alternatywa dla owsianki. Szczególnie smakuje przyrządzona rano na kempingu, kiedy noc była chłodna. Najlepsza z owocami prosto z lasu!
Składniki:
- 2 szklanki mleka
- 1 szklanka komosy ryżowej, przepłukanej
- 1/4 łyżeczki cynamonu
- 2 łyżki miodu
- 1 szklanka jagód, malin lub jeżyn
Przygotowanie:
1W rondelku zagotować mleko, wsypać quinoę, wymieszać i zagotować. Zmniejszyć ogień, dodać cynamon, przykryć i gotować przez około 16-18 minut.
2Dodać miód i owoce, wymieszać i zestawić z ognia. Przełożyć do miseczek i od razu podawać. Dodatkowo można dolać trochę mleka i posypać jagodami.
Porcja dla:
3 osób