Czas przygotowania:
05 min.
Czas gotowania:
20 min.
Całkowity czas:
25 min.

Komosa ryżowa to doskonała alternatywa dla owsianki. Szczególnie smakuje przyrządzona rano na kempingu, kiedy noc była chłodna. Najlepsza z owocami prosto z lasu!

Składniki:

  • 2 szklanki mleka
  • 1 szklanka komosy ryżowej, przepłukanej
  • 1/4 łyżeczki cynamonu
  • 2 łyżki miodu
  • 1 szklanka jagód, malin lub jeżyn

Przygotowanie:

1W rondelku zagotować mleko, wsypać quinoę, wymieszać i zagotować. Zmniejszyć ogień, dodać cynamon, przykryć i gotować przez około 16-18 minut.

2Dodać miód i owoce, wymieszać i zestawić z ognia. Przełożyć do miseczek i od razu podawać. Dodatkowo można dolać trochę mleka i posypać jagodami.

Porcja dla:

3 osób