Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Czas gotowania:
03 min.
03 min.
Całkowity czas:
13 min.
13 min.
Słodko-orzechowa pasta, doskonała z krakersami jako przekąska na imprezy. Prażone migdały i konfitura z moreli wymieszane z serkiem śmietankowym!
Składniki:
- 1 szklanka migdałów w płatkach
- 225 g serka śmietankowego o temperaturze pokojowej
- 1/4 szklanki niskosłodzonej konfitury z moreli
- 1 paczka słonych krakersów
Przygotowanie:
1Piekarnik rozgrzać do 220 stopni C. Migdały rozłożyć pojedynczą warstwą na blaszce. Piec przez 2 minuty, zamieszać i piec jeszcze przez minutę. Uważać, żeby się nie przypaliły!
2W misce wymieszać serek z konfiturą. Odłożyć łyżkę migdałów, a resztę wymieszać z masą serową. Przełożyć do salaterki, posypać płatkami migdałów i podawać z krakersami.
Porcja dla:
6 osób