Czas przygotowania:
10 min.
Czas gotowania:
10 min.
Całkowity czas:
20 min.

Delikatne, aromatyczne ciemne pieczarki portobello i szpinak, duszone z parmezanem, winem i przyprawami. Jedyny w swoim rodzaju, prosty i bardzo smaczny dodatek do dań! Doskonały ze stekiem i pieczonymi ziemniakami.

Składniki:

  • 3 łyżki masła
  • 2 duże pieczarki portobello pokrojone w plasterki
  • 300 g mrożonego posiekanego szpinaku, rozmrożonego i odsączonego
  • 1/4 łyżeczki suszonej bazylii
  • 1/4 łyżeczki soli

Przygotowanie:

1Roztopić masło w dużej patelni lub rondlu na średnim ogniu. Podsmażyć na nim pieczarki, szpinak, bazylię, sól, pieprz i czosnek, aż grzyby będą miękkie a szpinak gorący.

2Wlać wino i zmniejszyć temperaturę do minimum; dusić przez 1 minutę. Dodać parmezan, wymieszać i podać.

Porcja dla:

4 osób