Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Czas gotowania:
10 min.
10 min.
Całkowity czas:
20 min.
20 min.
Delikatne, aromatyczne ciemne pieczarki portobello i szpinak, duszone z parmezanem, winem i przyprawami. Jedyny w swoim rodzaju, prosty i bardzo smaczny dodatek do dań! Doskonały ze stekiem i pieczonymi ziemniakami.
Składniki:
- 3 łyżki masła
- 2 duże pieczarki portobello pokrojone w plasterki
- 300 g mrożonego posiekanego szpinaku, rozmrożonego i odsączonego
- 1/4 łyżeczki suszonej bazylii
- 1/4 łyżeczki soli
Przygotowanie:
1Roztopić masło w dużej patelni lub rondlu na średnim ogniu. Podsmażyć na nim pieczarki, szpinak, bazylię, sól, pieprz i czosnek, aż grzyby będą miękkie a szpinak gorący.
2Wlać wino i zmniejszyć temperaturę do minimum; dusić przez 1 minutę. Dodać parmezan, wymieszać i podać.
Porcja dla:
4 osób