Czas przygotowania:
05 min.
05 min.
Czas gotowania:
60 min.
60 min.
Całkowity czas:
65 min.
65 min.
Zdrowa przekąska, którą można szybko przygotować z resztek po zupie dyniowej 🙂 Wystarczy dobrze opłukać i osuszyć świeże pestki z dyni, doprawić i upiec.
Składniki:
- 150 g świeżych pestek z dyni
- 2 łyżeczki sosu Worcestershie
- 1/2 łyżeczki soli
- 1/8 łyżeczki soli czosnkowej
- 1,5 łyżki stopionego masła lub oliwy z oliwek
Przygotowanie:
1Rozgrzać piekarnik do 140 stopni C.
2Dobrze wymieszać pestki z przyprawami i rozłożyć na dużej blasze do pieczenia.
3Piec przez 1 godzinę, od czasu do czasu mieszając.
Porcja dla:
8 osób