Czas przygotowania:
05 min.
Czas gotowania:
20 min.
Całkowity czas:
25 min.

Ta przystawka zawsze robi furorę na rodzinnych spotkaniach i imprezach towarzyskich. Najlepiej smakuje podana z chipsami z tortilli lub pieczywem francuskim. Znika w mgnieniu oka!

Składniki:

  • 300 g rozmrożonego posiekanego szpinaku
  • 1 puszka (400 g) serc karczochów, odsączonych i posiekanych
  • 40 g startego parmezanu
  • 110 g startej mozzarelli
  • 1/4 łyżeczki mielonego białego pieprzu
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 20 g startego parmezanu

Przygotowanie:

1Rozgrzać piekarnik do temperatury 175 stopni C.

2W misce wymieszać posiekany szpinak i karczochy z 2/3 parmezanu, 110 g mozzarelli, pieprzem i cytryną. Masę przełożyć do żaroodpornego naczynia i posypać pozostałym parmezanem.

3Piec przez 15-20 minut.

Porcja dla:

32 osób