Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Czas gotowania:
20 min.
20 min.
Całkowity czas:
30 min.
30 min.
Doskonała przekąska na imprezy. Wszyscy ją lubią. Podawać z krakersami, chipsami, lub z chipsami tortilla.
Składniki:
- 6 łyżek serka śmietankowego
- 120 ml (1/2 szklanki) majonezu
- 215 g mięsa z kraba w puszce, odsączonego
- 4 łyżki drobno posiekanej cebuli
- 1 łyżka soku z cytryny
- 1/2 łyżeczki ostrego sosu chili
Przygotowanie:
1Nagrzać piekarnik do temperatury 175°C.
2Zmiksować serek z majonezem na gładką masę. Dodać mięso z kraba, cebulę, sok z cytryny i sos Tabasco. Wyłożyć mieszaninę łyżeczką do małego naczynia żaroodpornego, które zostało spryskane tłuszczem w sprayu.
3Piec w temperaturze 175°C przez 20 minut lub do momentu kiedy na sosie pojawią się bąbelki. Podawać z krakersami, chipsami, lub z chipsami tortilla. Można użyć świeżego mięsa z kraba zamiast konserwowego.
Porcja dla:
10 osób