Czas przygotowania:
10 min.
Czas gotowania:
20 min.
Całkowity czas:
30 min.

Doskonała przekąska na imprezy. Wszyscy ją lubią. Podawać z krakersami, chipsami, lub z chipsami tortilla.

Składniki:

  • 6 łyżek serka śmietankowego
  • 120 ml (1/2 szklanki) majonezu
  • 215 g mięsa z kraba w puszce, odsączonego
  • 4 łyżki drobno posiekanej cebuli
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1/2 łyżeczki ostrego sosu chili

Przygotowanie:

1Nagrzać piekarnik do temperatury 175°C.

2Zmiksować serek z majonezem na gładką masę. Dodać mięso z kraba, cebulę, sok z cytryny i sos Tabasco. Wyłożyć mieszaninę łyżeczką do małego naczynia żaroodpornego, które zostało spryskane tłuszczem w sprayu.

3Piec w temperaturze 175°C przez 20 minut lub do momentu kiedy na sosie pojawią się bąbelki. Podawać z krakersami, chipsami, lub z chipsami tortilla. Można użyć świeżego mięsa z kraba zamiast konserwowego.

Porcja dla:

10 osób