Czas przygotowania:
10 min.
Całkowity czas:
10 min.

Jak sprytnie podać swoim pociechom warzywa? Wystarczy użyć nieco wyobraźni, aby uszykować kolorową i smaczną kanapkę – piranię.

Składniki:

  • 5 kromek pieczywa
  • 1 łyżeczka masła
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 1/2 zielonego ogórka
  • 5 rzodkiewek

Przygotowanie:

1Z jednej z kromek wyciąć nożem trójkąty: ogon i płetwy, i ułożyć obok całych 4 kromek chleba.

2Masło wymieszać z natką i posmarować wszystkie kawałki pieczywa.

3Ser pokroić na kwadraciki.

4Z papryki wyciąć „uśmiech”.

5Rzodkiewki i ogórka wymyć, pokroić w plasterki i układać na kanapkach naprzemiennie z serem żółtym w szlaczek rybich łusek.

6Oko zrobić z plasterka ogórka i kropli keczupu, ogon ze szczypiorku i papryki. Całość lekko posolić.

Porcja dla:

2 osób