Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Całkowity czas:
10 min.
10 min.
Jak sprytnie podać swoim pociechom warzywa? Wystarczy użyć nieco wyobraźni, aby uszykować kolorową i smaczną kanapkę – piranię.
Składniki:
- 5 kromek pieczywa
- 1 łyżeczka masła
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
- 1/2 zielonego ogórka
- 5 rzodkiewek
Przygotowanie:
1Z jednej z kromek wyciąć nożem trójkąty: ogon i płetwy, i ułożyć obok całych 4 kromek chleba.
2Masło wymieszać z natką i posmarować wszystkie kawałki pieczywa.
3Ser pokroić na kwadraciki.
4Z papryki wyciąć „uśmiech”.
5Rzodkiewki i ogórka wymyć, pokroić w plasterki i układać na kanapkach naprzemiennie z serem żółtym w szlaczek rybich łusek.
6Oko zrobić z plasterka ogórka i kropli keczupu, ogon ze szczypiorku i papryki. Całość lekko posolić.
Porcja dla:
2 osób