Czas przygotowania:
15 min.
15 min.
Czas gotowania:
22 min.
22 min.
Całkowity czas:
37 min.
37 min.
Oto bajecznie łatwy przepis na pizzę. Spód jest co prawda inny niż ten tradycyjny, ale szybko się go przygotowuje i jest pyszny. Na wierzch można położyć ulubione składniki – ja zwykle używam tego, co akurat mam w lodówce.
Składniki:
- 250 g zmielonego twarogu lub creme fraiche
- 6 łyżek chudego mleka
- 6 łyżek oliwy z oliwek
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 350 g mąki pszennej
Przygotowanie:
1Wszystkie składniki na spód dobrze wymieszać. Dużą blachę do pieczenia ciasteczek wyłożyć papierem do pieczenia i rozwałkować na tym ciasto. Ponakłuwać w kilku miejscach widelcem
2Rozgrzać piekarnik do 190 C.
3Spód posmarować koncentratem pomidorowym i na tym równomiernie rozłożyć pozostałe składniki. Doprawić oregano i solą czosnkową, a na koniec posypać żółtym serem.
4Piec w nagrzanym piekarniku przez ok. 22 minuty.
Porcja dla:
4 osób