Czas przygotowania:
10 min.
Czas gotowania:
20 min.
Całkowity czas:
40 min.

Pyszne bezglutenowe, wegetariańskie śniadanie z kaszy jaglanej i twarogu. Można też do niej dodać rodzynki, morele albo orzechy.

Składniki:

  • 2,5 szklanki wody
  • 1 szklanka kaszy jaglanej
  • 200 g twarogu
  • sól i cukier do smaku

Przygotowanie:

1Płukać kaszę pod bieżącą wodą, aż woda będzie czysta.

2Zagotować 2,5 szklanki osolonej wody, wsypać kaszę, zmniejszyć ogień, przykryć garnek i gotować przez 20 minut.

3Ser przetrzeć przez sito lub dobrze rozdrobnić widelcem. Dodać cukru do smaku.

4Dodać do ugotowanej kaszy, wymieszać, przykryć i odstawić na 5-10 minut.

Porcja dla:

6 osób