Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Czas gotowania:
20 min.
20 min.
Całkowity czas:
40 min.
40 min.
Pyszne bezglutenowe, wegetariańskie śniadanie z kaszy jaglanej i twarogu. Można też do niej dodać rodzynki, morele albo orzechy.
Składniki:
- 2,5 szklanki wody
- 1 szklanka kaszy jaglanej
- 200 g twarogu
- sól i cukier do smaku
Przygotowanie:
1Płukać kaszę pod bieżącą wodą, aż woda będzie czysta.
2Zagotować 2,5 szklanki osolonej wody, wsypać kaszę, zmniejszyć ogień, przykryć garnek i gotować przez 20 minut.
3Ser przetrzeć przez sito lub dobrze rozdrobnić widelcem. Dodać cukru do smaku.
4Dodać do ugotowanej kaszy, wymieszać, przykryć i odstawić na 5-10 minut.
Porcja dla:
6 osób