Czas przygotowania:
15 min.
Czas gotowania:
15 min.
Całkowity czas:
30 min.

Dobry sposób na przemycenie dzieciom warzyw – placki z cukinii z fetą, parmezanem, skórką cytrynową i mnóstwem ziół. Pyszne i proste.

Składniki:

  • 2 starte cukinie
  • skórka starta z 1 cytryny
  • 75 g sera feta, pokruszonego
  • garść startego parmezanu
  • chili w płatkach do smaku
  • szczypta suszonego oregano

Przygotowanie:

1W misce wymieszać startą cukinię ze skórką cytrynową, chili, parmezanem, ziołami, solą i pieprzem.

2W osobnej misce wymieszać jajka z mąką. Dodać mleko, stale mieszając rózgą.

3Wymieszać zawartości obydwu misek.

4W patelni rozgrzać olej na średnim ogniu. Nakładać łyżką placki z ciasta na rozgrzany olej.

5Smażyć na rumiano z obydwu stron.

6Odsączać na ręcznikach papierowych.

Porcja dla:

20 osób