Czas przygotowania:
15 min.
15 min.
Czas gotowania:
15 min.
15 min.
Całkowity czas:
30 min.
30 min.
Dobry sposób na przemycenie dzieciom warzyw – placki z cukinii z fetą, parmezanem, skórką cytrynową i mnóstwem ziół. Pyszne i proste.
Składniki:
- 2 starte cukinie
- skórka starta z 1 cytryny
- 75 g sera feta, pokruszonego
- garść startego parmezanu
- chili w płatkach do smaku
- szczypta suszonego oregano
Przygotowanie:
1W misce wymieszać startą cukinię ze skórką cytrynową, chili, parmezanem, ziołami, solą i pieprzem.
2W osobnej misce wymieszać jajka z mąką. Dodać mleko, stale mieszając rózgą.
3Wymieszać zawartości obydwu misek.
4W patelni rozgrzać olej na średnim ogniu. Nakładać łyżką placki z ciasta na rozgrzany olej.
5Smażyć na rumiano z obydwu stron.
6Odsączać na ręcznikach papierowych.
Porcja dla:
20 osób