Czas przygotowania:
05 min.
Czas gotowania:
05 min.
Całkowity czas:
10 min.

Chrupiące smażone rajskie banany (znacznie twardsze i większe od zwyczajnych bananów). Świetna przystawka lub przekąska!

Składniki:

  • 5 łyżek oleju do smażenia
  • 1 rajski banan pokrojony w plasterki
  • 3 szklanki zimnej wody
  • sól do smaku

Przygotowanie:

1Rozgrzać olej w dużej patelni. Włożyć banany na olej i smażyć po około 3,5 minuty z każdej strony.

2Wyjąć banany z patelni i spłaszczyć je, przyciskając talerzem lub deseczką.

3Zanurzyć spłaszczone banany w wodzie, a następnie ponownie wrzucić na gorący tłuszcz i smażyć po minucie z każdej strony. Posolić do smaku i podawać.

Porcja dla:

2 osób