Czas przygotowania:
05 min.
05 min.
Czas gotowania:
05 min.
05 min.
Całkowity czas:
10 min.
10 min.
Chrupiące smażone rajskie banany (znacznie twardsze i większe od zwyczajnych bananów). Świetna przystawka lub przekąska!
Składniki:
- 5 łyżek oleju do smażenia
- 1 rajski banan pokrojony w plasterki
- 3 szklanki zimnej wody
- sól do smaku
Przygotowanie:
1Rozgrzać olej w dużej patelni. Włożyć banany na olej i smażyć po około 3,5 minuty z każdej strony.
2Wyjąć banany z patelni i spłaszczyć je, przyciskając talerzem lub deseczką.
3Zanurzyć spłaszczone banany w wodzie, a następnie ponownie wrzucić na gorący tłuszcz i smażyć po minucie z każdej strony. Posolić do smaku i podawać.
Porcja dla:
2 osób