Czas przygotowania:
10 min.
Czas gotowania:
10 min.
Całkowity czas:
20 min.

Pyszne meksykańskie danie – placki tortilla usmażone na rumiano, a w środku pomidory, fasola i roztopiony ser. Pyszne na obiad albo na kolację.

Składniki:

  • olej do smażenia
  • 2 tortille
  • 5 plastrów sera żółtego
  • 2 łyżki czarnej fasoli z puszki
  • 1 łyżka pokrojonej w kostkę cebuli
  • 1 łyżka pokrojonego w kostkę pomidora
  • 2 łyżki mrożonej kukurydzy
  • chili do smaku

Przygotowanie:

1Na patelni rozgrzać olej. Położyć tortillę, na niej rozłożyć ser, fasolę, cebulę, pomidora i kukurydzę. Posypać chili i przykryć drugą tortillą.

2Smażyć na rumiano przez kilka minut aż ser się roztopi, odwracając raz na drugą stronę. Pokroić na ćwiartki i podawać.

Porcja dla:

2 osób