Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Czas gotowania:
10 min.
10 min.
Całkowity czas:
20 min.
20 min.
Pyszne meksykańskie danie – placki tortilla usmażone na rumiano, a w środku pomidory, fasola i roztopiony ser. Pyszne na obiad albo na kolację.
Składniki:
- olej do smażenia
- 2 tortille
- 5 plastrów sera żółtego
- 2 łyżki czarnej fasoli z puszki
- 1 łyżka pokrojonej w kostkę cebuli
- 1 łyżka pokrojonego w kostkę pomidora
- 2 łyżki mrożonej kukurydzy
- chili do smaku
Przygotowanie:
1Na patelni rozgrzać olej. Położyć tortillę, na niej rozłożyć ser, fasolę, cebulę, pomidora i kukurydzę. Posypać chili i przykryć drugą tortillą.
2Smażyć na rumiano przez kilka minut aż ser się roztopi, odwracając raz na drugą stronę. Pokroić na ćwiartki i podawać.
Porcja dla:
2 osób