Czas przygotowania:
15 min.
Całkowity czas:
15 min.

Pyszne i zdrowe kanapki na pieczywie chrupkim 7 zbóż. Pasta z sera białego ze szpinakiem, plasterki wędzonego łososia i pomidorki. Wykwintne!

Składniki:

  • 250g półtłustego twarogu
  • 100g rozdrobnionego szpinaku mrożonego
  • 3 łyżki kwaśniej śmietany
  • 3 ząbki czosnku
  • pomidorki koktajlowe
  • 100g łososia wędzonego w plasterkach
  • pieczywo chrupkie 7 zbóż
  • sól do smaku

Przygotowanie:

1Twaróg połączyć ze śmietaną, rozmrożonym szpinakiem i wyciśniętym przez praskę czosnkiem.

2Doprawić do smaku solą.

3Na kromeczki pieczywa wyłożyć powstała pastę, na pastę pokrojonego w paseczki łososia i pokrojone na cząstki pomidorki koktajlowe.

Porcja dla:

6 osób