Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Czas gotowania:
20 min.
20 min.
Całkowity czas:
30 min.
30 min.
Jest łatwy w przygotowaniu, nie zajmuje wiele czasu i nie potrzeba wielu składników, a wygląda i smakuje niesamowicie.
Składniki:
- 1 woreczek (100 g) ryżu białego
- 1 łyżeczka cukru wanilinowego
- 3 łyżeczki masła
- dżem
- gorzka czekolada
Przygotowanie:
1Ryż gotujemy w nieosolonej wodzie.
2Po ugotowaniu gorący ryż wrzucamy do miski, dodajemy masło i cukier. Mieszamy aż to rozpuszczenia masła.
3Przyrządzony ryż układamy na talerzyku, następnie dżem i znowu ryż. Robimy takiego „przekładańca”. Na sam koniec posypujemy startą gorzką czekoladą.
Porcja dla:
2 osób