Czas przygotowania:
15 min.
Czas gotowania:
15 min.
Całkowity czas:
30 min.

Prosta do przyrządzenia i aromatyczna ryba w sosie serowym z dodatkiem czosnku i natki pietruszki. Polecam!

Składniki:

  • 1 średniej wielkości sola
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 2 łyżki masła
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 100 g sera żółtego
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

1Solę umyć. Odkroić głowę, a resztę pokroić w kawałki o grubości 2,5 cm.

2Kawałki ryby obtoczyć w mące.

3Na patelni roztopić masło i smażyć rybę przez 3 minuty z każdej strony.

4Czosnek i natkę posiekać, posypać rybę. Doprawić solą i pieprzem.

5Ser zetrzeć na tarce i posypać rybę. Przykryć, zmniejszyć ogień i smażyć przez kilka minut, aż ser się roztopi.

Porcja dla:

2 osób