Czas przygotowania:
15 min.
15 min.
Czas gotowania:
15 min.
15 min.
Całkowity czas:
30 min.
30 min.
Prosta do przyrządzenia i aromatyczna ryba w sosie serowym z dodatkiem czosnku i natki pietruszki. Polecam!
Składniki:
- 1 średniej wielkości sola
- 2 łyżki mąki pszennej
- 2 łyżki masła
- 2 ząbki czosnku
- 1 pęczek natki pietruszki
- 100 g sera żółtego
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
1Solę umyć. Odkroić głowę, a resztę pokroić w kawałki o grubości 2,5 cm.
2Kawałki ryby obtoczyć w mące.
3Na patelni roztopić masło i smażyć rybę przez 3 minuty z każdej strony.
4Czosnek i natkę posiekać, posypać rybę. Doprawić solą i pieprzem.
5Ser zetrzeć na tarce i posypać rybę. Przykryć, zmniejszyć ogień i smażyć przez kilka minut, aż ser się roztopi.
Porcja dla:
2 osób