Czas przygotowania:
30 min.
30 min.
Czas gotowania:
10 min.
10 min.
Całkowity czas:
40 min.
40 min.
Pyszne wegetariańskie pierogi podawane z przypieczoną cebulką i naturalnym jogurtem.
Składniki:
- Farsz do pierogów
- 1 szklanka ugotowanej kaszy gryczanej
- 30 dkg pieczarek
- 1 cebula
- 2 łyżki masła
- 2 kiszone ogórki
- 1 jajko
Przygotowanie:
1Pieczarki oczyścić, poszatkować. Cebulę obrać, posiekać i zeszklić na połowie masła, włożyć pieczarki, udusić. Dodać przyprawy,jajko, bułkę tartą wymieszać z ugotowaną kaszą gryczaną i startymi na tarce ogórkami.
2Z podanych składników zagnieść ciasto. Cienko rozwałkować i następnie szklanką wykrawać krążki, na każdym układać farsz i na koniec zlepić brzegi. Ugotować w osolonym wrzątku.
3Podawać na ciepło podsmażając na pozostałym maśle lub ugotowane i posypane podsmażoną na maśle cebulką.
Porcja dla:
50 osób