Czas przygotowania:
20 min.
Czas gotowania:
20 min.
Całkowity czas:
40 min.

Kotlet mielony to jedno z tych dań, które chyba nigdy mi się nie znudzi. Choć czasem eksperymentuję – tym razem wybrałam mięso mieszane drobiowe z wieprzowym.

Składniki:

  • 1 cebula, posiekana
  • 500 g mielonego mięsa drobiowo-wieprzowego
  • sól i pieprz do smaku
  • 1 jajko
  • 2 łyżki bułki tartej
  • olej do smażenia

Przygotowanie:

1Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć cebulę. Wymieszać z mięsem mielonym. Dodać jajko, bułkę tartą, sól i pieprz, dokładnie wymieszać na jednolitą masę.

2Z masy formować kotlety i smażyć na rumiano z obu stron.

Porcja dla:

6 osób