Czas przygotowania:
20 min.
20 min.
Czas gotowania:
20 min.
20 min.
Całkowity czas:
40 min.
40 min.
Kotlet mielony to jedno z tych dań, które chyba nigdy mi się nie znudzi. Choć czasem eksperymentuję – tym razem wybrałam mięso mieszane drobiowe z wieprzowym.
Składniki:
- 1 cebula, posiekana
- 500 g mielonego mięsa drobiowo-wieprzowego
- sól i pieprz do smaku
- 1 jajko
- 2 łyżki bułki tartej
- olej do smażenia
Przygotowanie:
1Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć cebulę. Wymieszać z mięsem mielonym. Dodać jajko, bułkę tartą, sól i pieprz, dokładnie wymieszać na jednolitą masę.
2Z masy formować kotlety i smażyć na rumiano z obu stron.
Porcja dla:
6 osób