Czas przygotowania:
15 min.
15 min.
Czas gotowania:
15 min.
15 min.
Całkowity czas:
30 min.
30 min.
Pyszny camembert w grubej, chrupiącej panierce, z rozpływającym się środkiem, podany z żurawiną. Doskonały na szybki obiad!
Składniki:
- 1 camembert
- 1 jajko
- bułka tarta do obtoczenia
- olej do smażenia
- żurawina
Przygotowanie:
1Ser obtaczamy w rozbitym jajku, a następnie w bułce tartej.
2Czynność powtarzamy trzykrotnie, aby uzyskać dość grubą panierkę.
3Rozgrzewamy olej (zawsze nalewam tyle, aby ser był zanurzony do połowy).
4Smażymy do uzyskania złotego koloru z dwóch stron (szczypcami zawsze sprawdzam, lekko naciskając, czy ser już jest płynny w środku).
5Dekorujemy żurawiną.
Porcja dla:
1 osoby