Czas przygotowania:
15 min.
Czas gotowania:
15 min.
Całkowity czas:
30 min.

Pyszny camembert w grubej, chrupiącej panierce, z rozpływającym się środkiem, podany z żurawiną. Doskonały na szybki obiad!

Składniki:

  • 1 camembert
  • 1 jajko
  • bułka tarta do obtoczenia
  • olej do smażenia
  • żurawina

Przygotowanie:

1Ser obtaczamy w rozbitym jajku, a następnie w bułce tartej.

2Czynność powtarzamy trzykrotnie, aby uzyskać dość grubą panierkę.

3Rozgrzewamy olej (zawsze nalewam tyle, aby ser był zanurzony do połowy).

4Smażymy do uzyskania złotego koloru z dwóch stron (szczypcami zawsze sprawdzam, lekko naciskając, czy ser już jest płynny w środku).

5Dekorujemy żurawiną.

Porcja dla:

1 osoby