Czas przygotowania:
15 min.
15 min.
Czas gotowania:
30 min.
30 min.
Całkowity czas:
45 min.
45 min.
Smaczny pomysł na wegetariańskie danie – kalarepę gotuję na parze, a nastepnie panieruję i smażę jak kotlety.
Składniki:
- 3 młode kalarepki
- sól i pieprz do smaku
- 2 jajka
- 1/4 szklanki mąki
- bułka tarta do obtoczenia
- olej do smażenia
Przygotowanie:
1Kalarepę ugotować na parze do miękkości. Pokroić na plastry o grubości 0,5-1 cm, oprószyć solą i pieprzem.
2Jajka wbić do miski, wymieszać z mąką. Plastry kalarepki obtaczać w cieście, a następnie w bułce tartej.
3Na patelni rozgrzać olej i smażyć kalarepki z obu stron na rumiano.
Porcja dla:
4 osób