Czas przygotowania:
05 min.
Całkowity czas:
05 min.

Doskonały sos do steków pochodzący Argentyny. Idealny do mięs z grilla. Najlepiej zużyć go od razu, ale można też przechowywać w lodówce przez kilka dni.

Składniki:

  • 1 pęczek świeżej natki pietruszki, posiekanej
  • 8 ząbków czosnku, zgniecionych
  • 3/4 szklanki (180 ml) oliwy z oliwek
  • 1/4 szklanki (60 ml) octu sherry
  • 3 łyżki soku z cytryny
  • 1 łyżeczka soli
  • 1/2 łyżeczki mielonego czarnego pieprzu
  • 1/2 łyżeczki mielonego pieprzu cayene

Przygotowanie:

1Zmiksować wszystkie składniki w blenderze, ale nie zbyt drobno.

2Polewać sosem upieczone mięso.

Porcja dla:

8 osób