Czas przygotowania:
05 min.
05 min.
Całkowity czas:
05 min.
05 min.
Doskonały sos do steków pochodzący Argentyny. Idealny do mięs z grilla. Najlepiej zużyć go od razu, ale można też przechowywać w lodówce przez kilka dni.
Składniki:
- 1 pęczek świeżej natki pietruszki, posiekanej
- 8 ząbków czosnku, zgniecionych
- 3/4 szklanki (180 ml) oliwy z oliwek
- 1/4 szklanki (60 ml) octu sherry
- 3 łyżki soku z cytryny
- 1 łyżeczka soli
- 1/2 łyżeczki mielonego czarnego pieprzu
- 1/2 łyżeczki mielonego pieprzu cayene
Przygotowanie:
1Zmiksować wszystkie składniki w blenderze, ale nie zbyt drobno.
2Polewać sosem upieczone mięso.
Porcja dla:
8 osób