Czas przygotowania:
15 min.
15 min.
Czas gotowania:
20 min.
20 min.
Całkowity czas:
35 min.
35 min.
Bardzo smaczny i prosty sos, który doskonale pasuje do ryb – naturalnie do ryby po grecku. Można dodać ostrą lub łagodną paprykę – kto co lubi!
Składniki:
- 1 marchewka
- 1/2 pietruszki
- 2 cebule
- 4 łyżki oleju
- 1/4 łyżeczki soli
Przygotowanie:
1Marchewkę, pietruszkę i cebulę obrać i zetrzeć na tarce.
2Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć warzywa, cały czas mieszając. Podlać odrobiną wody (2-3 łyżki), posolić i dusić na małym ogniu, aż zmiekną.
3Kiedy warzywa będą już miękkie, dodać koncentrat, kwasek cytrynowy, cukier, pieprz do smaku oraz mieloną paprykę. Wymieszać, gotować przez 2-3 minuty. Gotowe!
Porcja dla:
4 osób