Czas przygotowania:
05 min.
05 min.
Czas gotowania:
01 min.
01 min.
Całkowity czas:
06 min.
06 min.
Najprostszy sposób na przygotowanie pysznego sosu holenderskiego to zmiksowanie w blenderze! Nie potrzeba go gotować na parze i dlatego nie ma zagrożenia, że sos się zważy! Uwielbiam ten cytrynowy aromat w połączeniu ze świeżymi szparagami. Zobacz nasz przepis video z tym sosem!
Składniki:
- 3 żółtka
- 1 łyżka soku z cytryny
- 1/4 łyżeczki musztardy dijon
- kilka kropel ostrego sosu chili
- 125 g masła
Przygotowanie:
1W blenderze wymieszać żółtka z sokiem cytrynowym, musztardą i sosem chili. Miksować przez 5 sekund.
2W mikrofalówce stopić masło.
3Zwiekszyć obroty blendera i cienkim strumieniem wlać masło. Sos natychmiast zgęstnieje.
Porcja dla:
6 osób