Czas przygotowania:
15 min.
Czas gotowania:
25 min.
Całkowity czas:
40 min.

Jeśli szukacie odmiany od tradycyjnych kanapek, koniecznie spróbujcie przyrządzić ten meksykański specjał. Proste, smaczne i pożywne. Dobre na lunch lub kolację!

Składniki:

  • 8 tortilli
  • 500 g chudej mielonej wołowiny
  • 3 ząbki wyciśniętego przez praskę czosnku
  • 1 łyżeczka mielonej ostrej papryki
  • 1 łyżeczka kolendry
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

1Tortille podgrzać na suchej patelni albo w piekarniku. Trzymać w cieple.

2Na patelni zrumienić wołowinę. Dodać czosnek, paprykę, kolendrę, sól i pieprz, wymieszać. Dodać salsę i dusić przez około 20 minut, od czasu do czasu mieszając.

3Na każdą tortillę nakładać parę łyżek mięsa. Dodać cebulę i pomidory. Posypać poszarpaną sałatą i serem żółtym. Złożyć na pół i od razu podawać.

Porcja dla:

4 osób