Czas przygotowania:
15 min.
15 min.
Czas gotowania:
25 min.
25 min.
Całkowity czas:
40 min.
40 min.
Jeśli szukacie odmiany od tradycyjnych kanapek, koniecznie spróbujcie przyrządzić ten meksykański specjał. Proste, smaczne i pożywne. Dobre na lunch lub kolację!
Składniki:
- 8 tortilli
- 500 g chudej mielonej wołowiny
- 3 ząbki wyciśniętego przez praskę czosnku
- 1 łyżeczka mielonej ostrej papryki
- 1 łyżeczka kolendry
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
1Tortille podgrzać na suchej patelni albo w piekarniku. Trzymać w cieple.
2Na patelni zrumienić wołowinę. Dodać czosnek, paprykę, kolendrę, sól i pieprz, wymieszać. Dodać salsę i dusić przez około 20 minut, od czasu do czasu mieszając.
3Na każdą tortillę nakładać parę łyżek mięsa. Dodać cebulę i pomidory. Posypać poszarpaną sałatą i serem żółtym. Złożyć na pół i od razu podawać.
Porcja dla:
4 osób