Czas przygotowania:
15 min.
Czas gotowania:
50 min.
Całkowity czas:
65 min.

Zawsze smaczne danie, na ciepło lub na zimno. W naszej wersji najpierw smaży się rybę, później warzywa, a na końcu wszystko miesza się ze sobą. Bardzo dobre!

Składniki:

  • 300 g filetu z białej ryby (może być 1 kostka mrożonej)
  • 4 marchewki, state
  • 2 pietruszki, starte
  • 1 cebula
  • kilka ziarenek pieprzu

Przygotowanie:

1Na patelni usmażyć rybę na oleju i przełożyć na półmisek.

2Marchew i pietruszkę zetrzeć na tarce. Cebulkę drobno pokroić. Wrzucić te warzywa na patelnię, dodać pieprz, podlać wodą i gotować przez około 30 minut.

3Dodać ketchup i koncentrat pomidorowy, wymieszać i jeszcze przez kilka minut dusić. Posolić do smaku.

4Warzywami przykryć wyłożoną na półmisek rybę.

Porcja dla:

4 osób