Czas przygotowania:
15 min.
15 min.
Czas gotowania:
50 min.
50 min.
Całkowity czas:
65 min.
65 min.
Zawsze smaczne danie, na ciepło lub na zimno. W naszej wersji najpierw smaży się rybę, później warzywa, a na końcu wszystko miesza się ze sobą. Bardzo dobre!
Składniki:
- 300 g filetu z białej ryby (może być 1 kostka mrożonej)
- 4 marchewki, state
- 2 pietruszki, starte
- 1 cebula
- kilka ziarenek pieprzu
Przygotowanie:
1Na patelni usmażyć rybę na oleju i przełożyć na półmisek.
2Marchew i pietruszkę zetrzeć na tarce. Cebulkę drobno pokroić. Wrzucić te warzywa na patelnię, dodać pieprz, podlać wodą i gotować przez około 30 minut.
3Dodać ketchup i koncentrat pomidorowy, wymieszać i jeszcze przez kilka minut dusić. Posolić do smaku.
4Warzywami przykryć wyłożoną na półmisek rybę.
Porcja dla:
4 osób