Czas przygotowania:
10 min.
Czas gotowania:
20 min.
Całkowity czas:
30 min.

Ser feta, kolendra i mięta – to najważniejsze składniki tych pasztecików. Możesz je przygotować na imprezę wcześniej, zamrozić, a potem po prostu rozmrozić: wystarczy je wyjąć z zamrażalnika i od razu wstawić do piekarnika do 180 stopni C i piec, aż będą ciepłe o chrupiące.

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta filo
  • 300 g sera feta, pokruszonego
  • 1 łyżka posiekanej świeżej mięty
  • 1 łyżka posiekanej świeżej kolendry
  • 2 łyżki creme fraiche

Przygotowanie:

1W misce wymieszać ser feta z miętą, kolendrą i creme fraiche. Na ciasto filo nakładać łyżkę nadzienia i zakładając, tworzyć trójkąt. Powtarzać, aż do zużycia całego ciasta.

2W patelni, na dużym ogniu rozgrzać olej i smażyć trójkąty przez 5 minut. Wyjmować i układać na ręcznikach papierowych. Podawać na ciepło.

Porcja dla:

6 osób