Czas przygotowania:
05 min.
Czas gotowania:
180 min.
Całkowity czas:
185 min.

Najlepszy biały chleb z automatycznego wypiekacza do chleba jaki można znaleźć! Pyszny z masłem, gdy jeszcze ciepły. Znakomity na tosty.

Składniki:

  • 300 ml (1 i 1/4 szklanki) ciepłego mleka
  • 375 g (3 szklanki) mąki pszennej
  • 1,5 łyżki cukru
  • 1,5 łyżeczki soli
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżeczki aktywnych suchych drożdży

Przygotowanie:

1Umieścić wszystkie składniki w pojemniku automatu do chleba w kolejności sugerowanej przez producenta.

2Wybrać program „chleb zwykły” lub „chleb biały” i włączyć urządzenie. Gdy chleb się upiecze, ostudzić na metalowej kratce przed pokrojeniem.

Porcja dla:

1 osoby