Czas przygotowania:
05 min.
05 min.
Czas gotowania:
180 min.
180 min.
Całkowity czas:
185 min.
185 min.
Najlepszy biały chleb z automatycznego wypiekacza do chleba jaki można znaleźć! Pyszny z masłem, gdy jeszcze ciepły. Znakomity na tosty.
Składniki:
- 300 ml (1 i 1/4 szklanki) ciepłego mleka
- 375 g (3 szklanki) mąki pszennej
- 1,5 łyżki cukru
- 1,5 łyżeczki soli
- 2 łyżki masła
- 2 łyżeczki aktywnych suchych drożdży
Przygotowanie:
1Umieścić wszystkie składniki w pojemniku automatu do chleba w kolejności sugerowanej przez producenta.
2Wybrać program „chleb zwykły” lub „chleb biały” i włączyć urządzenie. Gdy chleb się upiecze, ostudzić na metalowej kratce przed pokrojeniem.
Porcja dla:
1 osoby