Czas przygotowania:
10 min.
Czas gotowania:
15 min.
Całkowity czas:
25 min.

Pyszne burritos, można je przygotować na obiad albo na kolację. Są w nich: czarna fasola, czerwona papryka, papryczki jalapeno i serek śmietankowy.

Składniki:

  • 2 (30 cm) tortille pszenne
  • 2 łyżki oleju roślinnego
  • 1 mała cebula, posiekana
  • 1/2 czerwonej papryki, posiekanej
  • 1 łyżeczka zgniecionego czosnku

Przygotowanie:

1Tortille owinąć w folię aluminiową i włożyć do piekarnika nagrzanego do 175 stopni C. Piec przez 15 minut, aż będą dobrze podgrzane.

2W dużej patelni rozgrzać olej na średnim ogniu. Dodać cebulę, czerwoną paprykę, czosnek i papryczkę jalapeno i smażyć przez około 2 minuty, od czasu do czasu mieszając. Dodać fasolę i smażyć przez 3 minuty, mieszając.

3Serek śmietankowy pokroić w kostkę i dodać do patelni wraz z solą. Gotować jeszcze całość przez 2 minuty, mieszając od czasu do czasu. Dodać kolendrę.

4Wyłożyć zawartość patelni równomiernie na środek każdej z tortilli i zawijać je jak naleśniki. Podawać.

Porcja dla:

2 osób