10 min.
15 min.
25 min.
Pyszne burritos, można je przygotować na obiad albo na kolację. Są w nich: czarna fasola, czerwona papryka, papryczki jalapeno i serek śmietankowy.
Składniki:
- 2 (30 cm) tortille pszenne
- 2 łyżki oleju roślinnego
- 1 mała cebula, posiekana
- 1/2 czerwonej papryki, posiekanej
- 1 łyżeczka zgniecionego czosnku
Przygotowanie:
1Tortille owinąć w folię aluminiową i włożyć do piekarnika nagrzanego do 175 stopni C. Piec przez 15 minut, aż będą dobrze podgrzane.
2W dużej patelni rozgrzać olej na średnim ogniu. Dodać cebulę, czerwoną paprykę, czosnek i papryczkę jalapeno i smażyć przez około 2 minuty, od czasu do czasu mieszając. Dodać fasolę i smażyć przez 3 minuty, mieszając.
3Serek śmietankowy pokroić w kostkę i dodać do patelni wraz z solą. Gotować jeszcze całość przez 2 minuty, mieszając od czasu do czasu. Dodać kolendrę.
4Wyłożyć zawartość patelni równomiernie na środek każdej z tortilli i zawijać je jak naleśniki. Podawać.
Porcja dla:
2 osób